25 maja

Polityka Prywatności


Polityka prywatności strony internetowej 

W związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) chciałabym Ci opowiedzieć o kilku kwestiach związanych z Twoimi danymi osobowymi, co się z nimi dzieje oraz w jakim celu je przetwarzam.
Na tej stronie używane są technologie takie jak pliki cookies w celu:
- personalizowania treści i reklam,
- zapewniania funkcji związanych z mediami społecznościowymi,
- analizowania ruchu na stronie.
Udostępniam również informacje o korzystaniu z witryny przez użytkownika zaufanym partnerom działającymi w sektorach mediów społecznościowych, reklamowych i danych statystycznych.


§1
Dane osobowe

I. Przetwarzanie danych.
a. Administratorem danych jestem ja – Aleksandra Urban, prowadząca bloga www.malowaneoczy.pl. W razie wątpliwości związanych z polityką prywatności, napisz do mnie wiadomość na adres aleksandraa.urban@o2.pl
b. Przetwarzam Twoje dane osobowe jedynie w celach wymienionych w tej zakładce.
c. Gwarantuję Ci poufność wszelkich udostępnionych mi danych osobowych. Nie przekażę ich dalej, nie odsprzedam, ani nie wykorzystam w sposób niezgodny z ich przeznaczeniem. Chcąc dbać o Twoje większe bezpieczeństwo podczas odwiedzania mnie tutaj, uaktywniłam certyfikat SSL (ang. Secure Socket Layer), który ma na celu ochronę danych poprzez ich szyfrowanie.

II. Podanie danych osobowych
a. Podanie swoich danych jest w pełni dobrowolne i absolutnie nie masz obowiązku tego robić.
b. Jeśli nie wyrazisz zgody na podanie danych, możesz mieć utrudniony dostęp do niektórych funkcji bloga. 
c. Korzystanie z bloga  przy włączonej obsłudze plików cookies traktuje, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz. Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki.

III. Gromadzenie przeze mnie Twoich danych osobowych.
a. Bardzo starannie gromadzę Twoje dane osobowe oraz odpowiednio chronię je przed dostępem do nich osób trzecich i nieupoważnionych za pomocą narzędzi, które udostępnia platforma Blogger.
b. Bez Twojej zgody, nie udostępniam danych, które mi przekazujesz. Wyjątek stanowią na przykład konkursy, gdzie to nie ja wysyłam nagrodę. Przekazanie mi danych do wysyłki wiążę się ze zgodą na przekazanie ich współorganizatorom konkursu.
c. Nie posiadam odpowiednich narzędzi, dzięki którym mogłabym określić czas przechowywania zgromadzonych danych. Nie będą one przechowywane dłużej niż do momentu zamknięcia owego bloga. 

IV. Podstawa przetwarzania danych.
a. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

V. Uprawnienia Użytkowników
Na mocy aktów prawnych wskazanych w §1 pkt IV, przysługują Ci pewne prawa:
a. prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;
b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
c. prawo do przenoszenia danych;
d. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy uprzednio taka zgoda została wyrażona;
e. jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do przetwarzania i gromadzenia przeze mnie Twoich danych, masz  prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – zachęcam jednak do uprzedniego kontaktu mailowego J.

§2
Pliki Cookies

I. Wykorzystuje pliki cookies w celu:
· zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Bloga;
· dostosowanie zawartości strony do Twoich preferencji;
· w celach statystycznych;
· w celach marketingowych. 

II. Pamiętaj, że masz możliwość konfiguracji własnej przeglądarki internetowej w taki sposób, aby uniemożliwić przechowywanie plików cookies na swoich urządzeniach końcowych, np. komputerze, smartfornie lub tablecie. Jeśli jednak tego dokonasz, może to doprowadzić do utrudnień w korzystaniu z Bloga.

III. Pliki cookies, które są obecne na blogu to pliki własne, czyli wymienione powyżej oraz pliki należące do firm trzecich, które wykorzystuję do lepszej obsługi i udogodnień strony.
Pliki cookies innych stron:
- cookies Disqus
- cookies Google
- cookies YouTube
- cookies Instagram widget
- cookies Facebook

§3
Pozostałe technologie

Pragnę Cię poinformować, że stosuję na swoim Blogu technologie śledzące podejmowane przez Ciebie działania (Twoje odwiedziny strony, wyświetlane podstrony, czas spędzony na nich oraz przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami). Robię to jedynie po to, aby zbadać aktywności na Blogu. Akceptując politykę prywatności na moim blogu, wyrażasz zgodę na przetwarzanie tych danych. Narzędzia jakich używam to: 
- kod śledzenia Google Analitycs w celach analizy statystyki Bloga. 

§4
Pozostałe

I. Na moim blogu znajdziecie wtyczkę Facebooka i Instagrama. Wiąże się to z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów Facebook i Instagram oraz z akceptacją polityki prywatności wyżej wymienionych serwisów

II. Na blogu umieszczane są m.in. linki umożliwiające Ci bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli innych stron.

III. Platforma daję Ci możliwość komentowania wpisów na blogu, za pomocą internetowej platformy udostępniania komentarzy publicznych, w której użytkownicy mogą się logować i tworzyć profile, użytkownik rozumie i akceptuje warunki serwisu i akceptuje polityki prywatności Google+. Do bloga mam załączone komentowanie poprzez platformę Disqus, co oznacza, że komentując akceptujesz również politykę prywatności administratora Disqus. Każdy komentarz dodany na bloga jest równoznaczny ze zgodą na przetwarzanie swoich danych osobowych przez przez wyżej wymienionych.

IV. Na blogu będzie można znaleźć posty lub zdjęcia, w których pojawiać się będą linki do sklepów internetowych, stron producenta, stron autorskich i innych blogów. Linki te zaprowadzą Cię do stron, które należą i zarządzane są przez osoby trzecie. Nie odpowiadam za dostępność oraz jakość tych stron, jednak dołożę wszelkich starań, aby linki zawarte w moich wpisach prowadziły Cię jedynie do stron pewnych i zaufanych

V. Organizuję również konkursy, więc wzięcie w nich udziału oznacza akceptację mojej polityki prywatności i zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Jeśli konkurs nie będzie organizowany jedynie przeze mnie, a we współpracy z firmą lub inną osobą prywatną, w razie wygranej Twoje dane osobowe zostaną przekazane współorganizatorowi, w celu dostarczenia Ci nagrody. Dane nie będą przekazywane do innych celów, a po zakończeniu konkursu zostaną wykasowane. 

VI. W momencie kiedy dojdzie do zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje opisanych zasad powyżej zostaną udostępnione na tej stronie.


Jeśli masz jakiekolwiek pytania związane z polityka prywatności mojego bloga – pisz maila. Kontakt: aleksandraa.urban@o2.pl.




Jako administrator strony, powierzam dane:
Platformie blogger, na której znajdziecie ten blog.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 Malowane Oczy , Blogger